onsdag 26 december 2007

Hammarby i konkurs!


Alltså, ovanstående rubrik ska inte utläsas som ett scoop, utan som ett slagord. Bajen har inte summerat sitt aktieförsäljningsspektakel än, och de har redan hintat om att den där deadlinen kring nyår inte är så viktig – "bara det går åt rätt håll fortsätter vi". Skulle tro att de helt enkelt fortsätter tills nån annan, utomstående, tvingar dem av isen. Det kan bli hockeyförbundet, men jag hoppas givetvis på kronofogden, och att detta sker innan serien är slutspelad.
Mitt enda intresse i detta är att AIK får de där 6 poängen tillgodo på alla andra lag som förlorar dem.
Hammarby hockeys A-lag har inget existensberättigande längre. Ekonomin tillåter inte spel på den här nivån.
För det första har de konsekvent stulit pengar från ungdomslagen och överfört till A-lagets konto, och försökt rättfärdiga det i stället för att återbörda pengarna när alltihop kom ut via Dagens Nyheter.
För det andra gnäller de över Arenabolaget men har tydligen fortfarande inte betalat en spänn i hyra för den här säsongen. Och nu får de inte återvända till Husby, eftersom de uppenbarligen inte betalat hyra för den matchen heller, utan tvingas till någon ännu obskyrare ishall (var det Älta?).
För det tredje har man haft en mytoman som styrelseordförande som hittat på bisarra historier om falska namnteckningar för att bortförklara ett fordringsägarkrav på 300 000 kronor.
För det fjärde finns det väl numera över hundra klubbar, och minst ett fullt dussin med hockeylag från Storstockholm, som har högre hemmapubliksnitt än Hammarby.
Och för det femte står pappskallarna och super samtidigt som de försöker kränga de värdelösa värdebevisen på Sergels Torg (läs Maries ögonvittnesskildring, och funderingar kring det hela, här).
Jag skiter i om vi inte ens får chansen till revansch i ett sista derby om en månad. Jag vill bara ha bajenbluffen ur min åsyn.

2 kommentarer:

Anonym sa...

pinsamma bajen!

Anonym sa...

Härmapa... ;-)