torsdag 20 december 2007

Fritt fram för Frazze


Gozzi och Frazze har fått fart på AIK. Det är inget snack om det. Brobergs främsta problem i båset var att han utstrålade en grubblande tristess. Inget kunde bli alltför kul när spelarna kände andedräkten från Brobergs prestationsångest i nacken. Fråga Tägtström, som gjorde mål i Leksand och fick en frustrerad utskällning av Broberg.
Frazze har, som Gahn sa efter matchen igår, en förmåga att få alla att känna ett nytt lugn, och att lyssna, kanske inte bara på Frazze själv utan på varandra. Jag tror också att Frazzes erfarna defensivsnack får ett helt annat genomslag hos spelarna än Brobergs diktatoriska dogmer. Men om det börjar gå emot igen, om hela spelet går i baklås och defensiven återigen faller igenom, vad händer då? Med ett tränarbås helt utan minsta tränarutbildning?
Å andra sidan, vem skulle kunna komma in och – med blygsam AIK-lön – göra det bättre?
Och hur många av AIK:s hockeysupportrar tycker fortfarande att Frazzes djurgårdsår, inklusive idiotuttalandet på deras hemsida, är en besvärande omständighet? (Själv har jag en principiell grundhållning där, det finns INGEN idrottsman i världen som förtjänar "judas"-hatkampanjer).
Om en vecka kommer diskussionen förmodligen att kännas meningslös, då har AIK meddelat att Rikard Franzén, säsongen ut, tar över som tränare för A-laget.

Inga kommentarer: